Stránky obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.
Používaním stránok vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.

HOME  »  Blog  »  Priebežný rebríček seniorov k 17. 11. 2019

Priebežný rebríček seniorov k 17. 11. 2019

17.11.2019 Naspäť »
Cez víkend sa uskutočnila 1. slovenská liga vo Vištuku, takže sme aktualizovali priebežné rebríčky seniorov

      V sobotu 16. 11. 2019 sa uskutočnilo zasadnutie Športovo technickej komisie SSZ. Zatiaľ nemáme oficiálny zápis, ale podľa dobre informovaných zdrojov priamo z ŠTK sa schválilo, že na "zimných" Majstrovstvách Slovenska  už budú oficiálne kategórie Senior a Seniorka, aj keď tam zatiaľ stále len jedna kategória, bez ohľadu na vek.

 

        Takže naďalej budú mať 50 roční mladíci výhodu pred 70 ročnými streleckými bardmi, ale aspoň, že už máme oficiálne aj kategóriu senioriek, vďaka aj za to.

 

        Cez víkend sa uskutočnili ďalšie kvalifikačné preteky vo Vištuku, takže do rebríčka nám pribudli noví strelci a nové výsledky, takže sme aktualizovali rebríčky. Nedá trochu nespomenúť samotné preteky vo Vištuku.

 

          Vo Vištuku je síce menšia, ale útulná strelnica, na ktorej už vidno aj zub času a určite by jej nezaškodila pomoc. Ak by nevyšla veľká štátna dotácie do strelnice v Trnave, určite by tých vyše 1,5 milióna eur bez problémov absorbovali do zveľadenia viaceré slovenské strelnice, tú vo Vištuku nevynímajúc.

 

          Vištucká strelnica je skôr guľová ako vzduchovková, ale ako sa hovorí, kde je vôľa tam je aj cesta. Organizátori využili všetky dostupné priestory na inštalovanie vzduchovkovej strelnice a vytvorili viac ako 20 stavov, z toho aj 4-5 elektronických stavov, ktorými sa môže pochváliť málokto.

 

          Priebeh súťaže bol bezproblémový, vidno dlhoročnú skúsenosť organizátorov pod vedením Jožka Širokého. Vo Vištuku majú vždy fantastickú klobásku, tak ak niekoho neoslovili elektronické terče, toho určite museli namotať vynikajúce klobásky.

 

     Keďže na preteky neprišla absolútna slovenská špička, nedočkali sme sa výsledkov na úrovni slovenských rekordov, ale niekoľko osobných rekordov určite padlo, napr.  milo prekvapil Peter Košút z Nového Mesta nad Váhom s osobným rekordom 369 vo vzduchovej pištoli seniorov.

 

       Osobák si tiež strelila Kristínka Himpánová z Úlian nad Žitavou vo vzduchovej puške kadetiek s výkonom 605,2 bodu. Pekný výsledok dosiahol Marián Grúber zo Žiaru nad Hronom, ktorý v sobotu zvíťazil vo vzduchovej pištoli seniorov s výkonom 373 bodov, pričom poslednú položku si určite nedá do vytrínky, inak by bol jeho výsledok ešte podstatne lepší.
 

      Určite by bolo možné spomenúť aj viacerých, ale to nie je úlohou článku o rebríčku seniorov, takže dúfam, že nenahneváme ostatných zúčastnených strelcov, že sme ich neuviedli. V každom prípade, môžeme poďakovať vištučanom za príjemné prostredie a dobre zorganizované preteky, určite sa tam radi vrátime aj ostatní.

 

Takže sa vráťme k priebežným rebríčkom seniorov.

 

Od začiatku sezóny sa na kvalifikačných pretekoch zúčastnilo:

56 seniorov vo vzduchovej pištoli

6 senioriek vo vzduchovej pištoli

20 seniorov vo vzduchovej puške

7 senioriek vo vzduchovej puške

 

        Na čele rebríčkov sa pretekmi vo Vištuku nič nezmenilo, u pištoliarov ostáva na čele rebríčka Rosťo Burian, u pištoliarok vedie Martina Kuebachová, u puškárov ostáva na čele Milan Terem a puškárok Monika Nemečková, uvidíme, či nepríde k zmene po ďalších pretekoch.

 

        Aktuálny rebríček si môžete pozrieť tu,  Kto má záujem si urobiť ďalšie štatistiky, nech sa páči databáza v exceli, s ktorou si môžete robiť vlastne pohľady na výsledky.

 

       Možno zaujímavosť, v októbri bol najvyšší výsledok v pištoli seniorov 378 Rosťa Buriana, u pištoliarok 361 Martiny Kuebachovej, u puškárov 394,8 bodov Milana Terema a u puškárok 396,5 bodov Moniky Nemečkovej. Veríme, že po novembri už tieto čísla budú minulosťou a možno s lepšími číslami príde aj niekto iný ako doterajší lídri rebríčka.

 

Peter Mlynarčík

strelci@strelcom.sk




Stránky na ktoré sa chystáte vstúpiť obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.

Vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.


ÁNONIE
NAHOR