Stránky obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.
Používaním stránok vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.

HOME  »  Blog  »  Strelecké okuliare - komu a načo slúžia

Strelecké okuliare - komu a načo slúžia

26.5.2023 Naspäť »
Prvý diel komplexnejšej informácie o streleckých okuliaroch

Strelecké okuliare, téma ktorá je najmä pre starších strelcov až bytostná, pretože so zhoršovaním zraku sa stráca aj schopnosť presného mierenia. Takisto je to zaujímavá téma pre začiatočníkov, pretože sa tu dozvedia niečo o tom, či potrebujú strelecké okuliare a ak ich potrebujú, ako si ich vybrať.

Často takto frustrovaní strelci končievajú so streľbou s odôvodnením "ja na to nevidím, tak nemá zmysel strieľať" a pritom mnohí nevedia, že existujú technické pomôcky, ktoré nám umožňujú plnohodnotne mieriť. Tými pomôckami sú strelecké okuliare a príslušenstvo, ako napr. irisová clona či farebné filtre.

Na Slovensku nie je dostupná komplexnejšia informácia, ktorá by v slovenčine prinášala prehľadné informácie o tejto téme.

Preto, slabo vidiaci strelci nezúfajte, nekončte so streľbou. Prečítajte si prvý diel informácie, o streleckých okuliaroch a počase potom aj pokračovanie o doplnkoch k streleckým okuliarom, ktoré sú pre nás slabšie vidiacich strelcov doslova spásou.

Keďže článok je aj napriek len "základným" informáciam viacstranový, prečítajte si kliknutím sem, alebo si ho stiahnite z tohto blogu.

Na webe PARDINI Slovakia si viete pozrieť aj na konkrétne modely streleckých okuliarov od nemeckej firmy Knobloch kliknutím tu, kde sa aj môžete pýtať čo Vás zaujíma.

Ak Vás zaujme prvý diel, čoskoro sa vráťte na náš blog a prečítajte si pokračovanie.

Peter Mlynarčík

strelci strelcom


Súbory na stiahnutie:

Galéria:



Stránky na ktoré sa chystáte vstúpiť obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.

Vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.


ÁNONIE
NAHOR