Stránky obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.
Používaním stránok vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.

HOME  »  Blog  »  Priebežný rebríček seniorov k 27. 10. 2019

Priebežný rebríček seniorov k 27. 10. 2019

28.10.2019 Naspäť »
Suplujúc úlohu SSZ budeme aj naďalej vytvárať neoficiálne rebríčky seniorov pre postup na Majstrovstvá Slovenska 2020 vo vzduchových zbraniach.

    Uplynulý víkend 26.-27.10.2019 sa v Žiari nad Hronom uskutočnili ďalšie kvalifikačné preteky na postup na M SR 2020, pre mládež ako LTM a pre starších ako 1. slovenská strelecká liga. Ako tradične, v Žiari nad Hronom usporiadali výborne preteky, o čom svedčí aj bohatá účasť, ale 6. smien už je dosť veľa pre každého organizátora.

 

      Veľká škoda, že im SSZ neposkytol elektronické terče, je predsa nezmysel, aby zaháľali niekde v sklade a neposlúžili na podobných bohato obsadených pretekoch. Ak by sa použili elektronické terče, pri 6 smenách by sa ušetrili približne 2 hodiny, čo by určite všetci privítali, nehovoriac o tom, že slovenskí strelci nemajú veľmi príležitosť si strelit na Slovensku na elektronické terče. Organizátori v Žiari nad Hronom narážajú na kapacitu športovej haly, takže všetci verme, že už ďalšie preteky, ktoré tam budú organizovať sa už budú strieľať na elektronické terče, ktoré im poskytne SSZ.

 

        Vďaka dobrým podmienkam sa v Žiari nad  Hronom dosahujú výborné výsledky, streľba sa vďaka organizátorom popularizuje aj v miestnej TV, proste všetci môžeme organizátorom poďakovať a pogratulovať, že to opäť bravúrne zvládli.

 

         Z výsledkov je určite hodné spomenúť najvyššie výkony začínajúcej sezóny, výkon 581 bodov vo VzPi60 Jána Faba je pre nás o to cennejší, že ho dosiahol so vzduchovou pištoľou PARDINI K12, výsledok 572 bodov Janky Kuvíkovej vo VzPi je už veľmi slušný, Rosťo Burian cez víkend exceloval v seniorskej kategórii výkonmi 376 a 378 a ostatní seniori už budú mať čo robiť, aby ho z vrcholu seniorskeho rebríčka zosadili. Z puškových výsledkov určite vytŕčal z priemeru výkon 625,7 bodu Kamily Novotnej v katedskej kategórii a v senioroch zatiaľ potvrdzuje svoju dominanciu Milan Terem, s najvyšším výsledkom 394,8 bodu, za ktorý by sa asi nehanbili ani najlepší dorastenci.

 

      Možno ste vo výsledkových listinách zaregistrovali novinku, ktorú navrhli na VV a to, že v ženskej časti seniorskej súťaže sa znížila veková hranica na seniorky zo 45 na 40 rokov. Keďže dosť veľká časť našich žien už sú veľmi skúsené a v najlepšom veku, nebaví ich strieľať 60 rán a určite privítajú možnosť sa presunúť medzi seniorky, aj keď veľmi mladé seniorky.

 

        Dámy, ste vítane v najlepšej spoločnosti, pridajte sa k nám.  Za túto možnosť sa môžeme všetci poďakovať .

 

        Október je za nami, takže môžeme trochu bilancovať. Ale len trochu, lebo zatiaľ má malo strelcov strelené 3 výsledky potrebné na postup na MSR, ale z doterajších výsledkov je vidno trend, že pravdepodobne budú výsledky tohtoročnej sezóny vyššie ako boli v tej minuloročnej. Všetci z nás vieme, čo sme pre svoju streľbu urobili, či dobré výsledky sú len náhoda, alebo naopak výsledok kvalitnej prípravy.

 

Najvyššie výsledky seniorov za október sú nasledovne:

 

VzPi40 seniori       - 378 bodov Rosťo Burian

VzPi60 seniorky     - 361 bodov Martina Khüebachová

VzPu40 seniori      - 394,8 bodu Milan Terem

VzPu 40 seniorky  -  396,5 bodu Monika Menečková

 

        V októbri sa kvalifikačných pretekov zúčastnilo vo vzduchovej pištoli 55 seniorov a 4 seniorky, vo vzduchovej puške 18 seniorov a 4 seniorky.

 

      Tieto čísla len potvrdzujú, že seniorská časť streleckého poľa je početne veľmi významná a SSZ by ju mohol začať brať vážne a trochu sa ňou zaoberať, aj vzhľadom na to, že to su čísla senirov, ktorí strieľali v seniorskej kategórii ale ešte množstvo mužov a žien v seniorskom veku, ktorí ale ešte "neprestúpili" do seniorskej kategórie a naďalej strieľajú za mužov alebo ženy.

 

        Kompletný rebríček v pdf si môžete stiahnúť tu, kto by chcel kompletné dáta v exceli, napíšte mi prosím na strelci@strelcom.sk a ja Vám excelovský súbor obratom pošlem.

 

Peter Mlynarčík

strelci@strelcom.sk




Stránky na ktoré sa chystáte vstúpiť obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.

Vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.


ÁNONIE
NAHOR