Stránky obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.
Používaním stránok vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.

HOME  »  Blog  »  Ako si predstavujete buducnosť športovej streľby po roku 2020?

Ako si predstavujete buducnosť športovej streľby po roku 2020?

14.8.2019 Naspäť »
Ľudia sme rôzni, jedni sú spokojní s tým čo majú, iní sú nespokojní. Nespokojní sú najmä tí, ktorí na vlastnej koži zažili, že niečo môže fungovať aj inak, ako je tomu v súčasnosti. Ako ste na tom vy? Vidíte budúcnosť rozmazane ako logo SSZ v tomto článku, alebo máte jasnú predstavu?

      V roku 2020 sa bude vo voľbách rozhodovať o ďalšom smerovaní Slovenska, ale aj strelci si budú môcť zvoliť na volebnom Zjazde v roku 2020 nové vedenie SSZ, alebo naopak potvrdiť doterajšie vedenie a tým aj doterajšie smerovanie športovej streľby.

 

         VIII. Zjazd SSZ dňa 8. 12. 2018 schválil okrem iného rozhodnutím VIII/16  aj to, že zjazdy SSZ sa budú uskutočňovať do 30. 6. príslušného kalendárneho roka. Avšak hneď na najbližšom, IX. Zjazde sa prijalo rozhodnutie 9.zj/16, že  Zjazd deleguje právomoc určiť termín KONCOROČNÉHO zjazdu na Výkonný výbor SSZ.

 

           Z vyššie uvedeného teda je teraz ťažko povedať, či volebný zjazd sa bude konať do 30. 6. 2020, tak ako to bolo prijaté na VIII. Zjazde SSZ, alebo až koncom roku 2020, ako to prijal IX. Zjazd.

 

       V každom prípade, podľa článku 10 platných Stanov SSZ  sa musí volebný Zjazd konať každé 4 roky. Posledný volebný zjazd SSZ sa uskutočnil dňa 10. 12. 2016 v Martine. Podľa stanov SSZ sa volebného Zjazdu zúčastnia delegáti za každý kraj v počte za každých i začatých 60 členov SSZ v kraji, počítané ako priemerný počet členov SSZ v kraji k 31. 12. posledných štyroch  rokov pred konaním zjazdu. Podľa zverejnených ročeniek za rok 2016 a 2018 má SSZ takmer 6000 členov, takže na volebnom Zjazde sa podľa kľúča v Stanovách SSZ môže zúčastniť približne 100 delegátov.

 

      Ľudia sme individuální, každý z nás môže mať iný názor na tú istú vec, určite máme rôzny názor na fungovanie SSZ a na smerovanie a budúcnosť športovej streľby na Slovensku. To že máme rôzny názor na niečo, by však nemalo byť dôvodom, aby sme voči sebe cítili zášť, stačí ak budeme akceptovať demokratické rozhodnutie väčšiny delegátov na Volebnom Zjazde. Ale všetci máme môžnosť presvedčiť delegátov, že naša predstava sa najviac zhoduje s tou ich.

 

         Sme skupina členov SSZ, ktorá nechce kritizovať dnešné vedenie SSZ, ale chceli by sme radšej prezentovať našu predstavu, teda ľudí, ktorým budúcnosť športovej streľby leží na srdci a ktorí veria, že by fungovanie Slovenského streleckého zväzu mohlo byť iné, ako je tomu v súčasnosti.

 

        Chceme Vám postupne predstaviť našu predstavu, čo by mohlo v slovenskej streľbe fungovať inak, navrhnúť konkrétnu predstavu, ako to robiť, aby to mohlo fungovať inak, lepšie.

 

       Na krajských konferenciách, konaných pred Volebným Zjazdom, by sme chceli účastníkom krajských konferencii predstaviť tím, ktorý by chcel ukázať, že to vie robiť inak a samozrejme aj detailné, konkrétne kroky ako to robiť inak, veríme, že lepšie.

 

        Po uskutočnení všetkých krajských konferenciií predstavíme detailné predstavy nášho tímu všetkým vám a veríme, že sa nám podarí Vám prezentovať naše návrhy ako robiť veci inak a že Vás naše predstavy presvedčia, že si zaslúžime dostať šancu ukázať, že to vieme robiť inak a lepšie. Preto nám prepáčte, ak nebudeme priebežne zverejňovať našu konkrétnu predstavu, ale sľubujeme, že Vám ju verejne predstavíme po konaní krajských konferencií v roku 2020.

 

          Dovtedy sa s Vami chceme stretávať a rozprávať a uvítame aj Vaše predstavy, ako by ste to vy chceli robiť inak, ak by ste mali tú možnosť. Samozrejme, privítame všetkých podporovateľov, ktorí sa s nami budú podieľať na vytvorení súboru konkrétnych, realizovateľných opatrení dôležitých pre budúcnosť športovej streľby.

 

        Do doby konania krajských konferencií budeme zverejňovať našu analýzu slabých miest vo fingovaní SSZ a našu predstavu, kde sú možnosti na zlepšenie, ale zverejnenie konkrétnych návrhov, ako odstrániť slabé miesta a ako zlepšovať fungovanie SSZ si necháme až po konaní krajských konferencií, aj keď pripravené ich budeme mať podstatne skôr, dúfame, že aj s vašou pomocou.

 

         Pripravujeme webovú platformu, na ktorej vás všetkých budeme priebežne o všetkom informovať, dáme vám priestor na diskusiu a budeme radi, ak nám pomôžete s tvorbou budúcnosti športovej streľby na Slovensku.  Webová platforma nebude umiestnená na týchto stránkach, keď už bude funkčná, radi vás budeme infomovať, kde ju nájdete.

 

             Vieme, že v súčasnosti sa množstvo členov SSZ obáva verejne vyjadriť svoj názor, ale vyjadruje ho len "v zákulisí".

 

              Veríme, že postupne sa čoraz viac členov SSZ pripojí k nám a budeme spoločne požadovať zmenu smerovania športovej streľby a spoločne navrhneme takých kandidátov do vedenia SSZ, ktorí budú pre streleckú obec akceptovateľní a budú schopní a ochotní pracovať na postupnej zmene  smerovania športovej streľby. Počítame s tým, že časť z nich to budú niektorí ľudia zo súčasného vedenia, pretože aj v súčasnom vedení sú ľudia, ktorí sa otvorene snažia o zmenu smerovania slovenskej športovej streľby, ale nedokázali ju presadiť, keďže sú v menšine.

 

          Veríme, že nemáme čo stratiť, ale že zmenou môžeme všetci veľa získať, aby sa nám náš milovaný koníček robil ľahšie a aby nás viac bavil.  Ak by sme aj nedostali možnosť realizovať zmenu, náš koníček nám nikto nemôže zobrať a budeme strieľať ďalej, pretože strieľame pre seba, pre svoju radosť a nie pre SSZ. Tešíme sa na každého, kto sa rozhodne nám pomocť, či už len svojim anonymným názorom, alebo aj otvorenou spoluprácou, kľudne nás môžte kontaktovať na strelci@strelcom.sk, alebo anonymne pomocou kontaktných formulárov,  napr. na spodku tejto stránky.

 

Naše motto je:

 

Strelci Strelcom, alebo vráťme Slovenský strelecký zväz späť všetkým strelcom.

 

Za tím pre lepšiu budúcnosť slovenskej športovej streľby vás zdraví 

 

Peter Mlynarčík 

 

P.S.:

Keď som pôsobil vo Veľkej Británii, dostalo som mi cti byť členom the BRITISH PISTOL CLUBu  a som na to hrdý. Budem veľmi rád, keď budem taký istý pocit hrdosti cítiť preto, že mám tú česť byť členom Slovenského streleckého zväzu.




Stránky na ktoré sa chystáte vstúpiť obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.

Vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.


ÁNONIE
NAHOR