Stránky obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.
Používaním stránok vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.

HOME  »  Blog  »  Majstrovstvá Európy Osijek 2019 - dospeláci

Majstrovstvá Európy Osijek 2019 - dospeláci

22.3.2019 Naspäť »
Na prebiehajúcich ME potešili Juraj Tužinský a Patrik Jáni. Blahoželáme.

         Od pondelka 18. 3. 2019 začali v Osijeku Majstrovstvá Európy vo vzduchových zbraniach. Vo štvrtok strieľali naši dospelí puškári a puškárky a pištoliari. Žien pištoliarok sa nám nejaké neurobilo, presne ako junioriek pištoliarok.

 

        Robiť nejaké súdy a úvahy, keď nie sme na mieste, je nemiestne, takže len zopár komentárov a hlavne výsledky, ktoré si kompletne môžete pozrieť tu.

 

       Koho zaujíma aj to, ako konkrétne naši strieľali, nájdete ich na stránkách SIUS ASCOR, kde je možné sa doklikať v detailných výsledkoch až na konkrétne terče konkrétneho športovca, ako napr. tu.  Sú to veľmi zaujímavé detaily, presne zobrazená je každá súťažná rana.

 

Výsledky po základnej časti

 

- juniorky puškárky

- juniori puškári

-juniori pištoliari

-juniorky pištoliarky

-pištoliari muži

-pištoliarky ženy

-puškári muži

-puškárky ženy

 

        Po skončení majstrovstiev sa určite od zúčastnených trénerov dozvieme viac, nielen to, že to niekomu nevyšlo podľa predstáv, inému to vyšlo, to si vieme nájsť vo výsledkoch. Určite by nás všetkých zaujalo, čo výsledku predchádzalo a hlavne, ako sa dopracovať nabudúce k lepšiemu výsledku. Hádam raz príde čas, že z takých podujatí ako je teraz ME v Osijeku, budeme mať aj aktuálne správy priamo z miesta činu a že sa v nich dozvieme niečo zaujímavé, napr. o novinkách v technike streľby, o novinkách vo vybavení, niečo zo zákulisia a podobne, toto určite čitateľov zaujíma.

 

        Vo štvrtok 21. 3. 2019 sa predstavili naši pištoliari a puškári a puškárky. Veľmi dobre zastrieľali naše opory Patrik Jány a Juraj Tužinský, obaja skončili malý kúsok od finále, obaja na veľmi peknom 12. mieste. Jurajovi chábal jeden bod na finále, Patrikovi len 0,6 bodu. Na najvyšších streleckých podujatiach sú strelci v prvej dvadsiatky schopní sa všetci dostať do finále a bojovať o medaile, včera k  tomu Jurajovi a Patrikovi chýbal len povestný vlások. Chlapci. viete streliť aj viac, ale určite sme na Vás všetci doma hrdí, že ste ukázali čo viete a  nesklamali ste.

 

        Družstvo našich pištoliarov obsadilo 5. miesto, čo bola vstupenka do štvrťfinále družstiev, tam sa im nepodarilo prejsť cez favorizovaných srbov, vo vyraďovačke to bolo jednoznačné 583:573 pre Srbov, 583 bodov ako súčet troch srbských strelcov hovorí o tom, že majú neskutočnú kvalitu v svojich radoch.

 

     Na záver len taký drobný odkaz pre našich strelcov, keď strelíte osmičku alebo nebodaj sedmičku, nezahadzujte flintu do žita a bojujte až do konca, vždy z toho môže byť ešte celkom slušný výsledok.

        Pozrite sa na Pala Koppa, tomu ušla sedma už ako šiesta rana ale nepoložilo ho to a Juraj Tužinský začal prvé dve položky s osmičkou. Určite si teraz všetci slovenskí pištoliari vzdychneme, bodaj by sme vždy keď strelíme osmičku mali položku 96 tak ako Juraj na Majstrovstvách Európy :)

 

       Takže všetkým prajem príjemný víkend a dovidenia budúci víkend v Brezne na Majstrovstvách Slovenska. Nezabudnite sa prihlásiť, hlavne na dynamické disciplíny.

 

Peter Mlynarčík

STRELCI STRELCOM

 

 

 

 

 

 

 




Stránky na ktoré sa chystáte vstúpiť obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.

Vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.


ÁNONIE
NAHOR